Filip Gombeer

Filip ‘Phill’ Gombeer, geboren op 17 juli 1986, afgestudeerd als leerkracht lichamelijke opvoeding en gediplomeerd dansinstructeur.

Op 5 jarige leeftijd kwam hij in contact met dans in zijn meest bescheiden vorm. De interesse groeide en al snel maakte hij kennis met de verschillende dansstijlen gaande van hiphop en breakdance tot modern, latin, ballroom en tapdans. Op 16 jarige leeftijd startte hij als docent Breakdance bij Dansclub Diest welke ruim 40 jaar geleden opgestart was door zijn grootvader en twee generaties verdergezet werd. Als snel werd hij gevraagd als (gast)docent in danscentra uit de regio Diest-Hasselt-Leuven maar ook in centra teTongeren, Antwerpen, Brussel, Ieper, Gent en Oostende. Hij jureerde op verschillende danswedstrijden (Bboy Ranking (BK), AB-Jam, Streetskillz, Kunstbende… )

In 2003 richtte hij breakdanceteam Up2Style op, en werd danser van meervoudig Belgisch Kampioen en viervoudig ambassadeur Urban Dance, Most Wanted. Na zijn studies als docent lichamelijke opvoeding ging hij zich regelmatig bijscholen in Dusseldorf, Londen, maar vooral in Parijs waar hij lessen kreeg (Juste Debout School & Paris Dance Center) en trainde met dansers van Serial Stepperz en Wanted Posse (Meervoudig wereldkampioen house, hiphop en breakdance).

Binnen Up2Style trained hij een nieuwe jonge generatie (U2S crew) die momenteel een reeks (inter)nationale overwinningen behaalde waaronder 9 Belgische titels en al vaker samenwerkten met Studio100, JimTv, ShelterTv, De mensen, Ketnet, VTM Kazoom, VRT, BBC...

Om de passie van urban dance te delen richtte hij later ook U2S Dance Academy op en organiseerde hij met U2S exclusieve lessen, workshops en de BC dansstage welke tot de Europese topkampen behoort. En slaagt hij hierbij erin de pioneers van urban dance, wereldkampioenen, acteur/dansers van films zoals Step Up en Streetdance, winnaars van programma’s zoals SYTYCD en America’s Best Dance Crew, topchoreografen van legendes van Rihanna, James Brown, Micheal Jackson, Drake, (meestal voor de eerste keer) naar Belgie te brengen.

 

Lessenreeks
Les
Tijdstip
Locatie
Bboy A
Dinsdag 17:30 - 18:30
Sporthal 't Solveld
Bboy B
Dinsdag 18:30 - 20:00
Sporthal 't Solveld